Skip to main content
Ajankohtaista

Vaarojen Vesi laajensi toimintaansa

By 12.11.201931 joulukuun, 2019No Comments

Vaarojen Vesi Oy palvelee nyt myös teollisuuden asiakkaita. Huolto-päivystys toimii Sotkamossa ja Kajaanissa.

Vaarojen Vesi Oy on LVI-Palvelu Korhosesta irtauduttuaan laajentanut toimintaansa.

Nyt Vaarojen Vesi hoitaa omakotitalojen lisäksi myös teollisuuden asiakkaita ja rivi- ja kerrostalojen putkitöitä.

– Aiemmin teimme Vaarojen Veden nimissä pelkästään omakotitaloremontteja, mutta nyt laajensimme myös teollisuuspuolelle, kun teollisuuspuolen työntekijät siirtyivät meille LVI-Palvelu Korhoselta, yrityksen varatoimitusjohtaja ja yrittäjä Hannu Kiviranta kertoo.

Vaarojen Veden aiempi emoyhtiö LVI-Palvelu Korhonen puolestaan supisti toimintojaan tytäryhtiön irtauduttua siitä.

Vaarojen vedellä on kymmenen henkilöä palkkalistoillaan, joista kuusi keskittyy yhä omakotitaloremontteihin.

– Ne ovat yhä suurin työllistäjä, Kiviranta toteaa.

Vielä tällä hetkellä hän omistaa yhtiön yhdessä viidesosan yrityksestä omistavan Jere Mendolinin kanssa, mutta yhtiön siirtyminen kokonaan Kivirannan nimiin on vain ajan kysymys.

Kuva: Mari Tikkunen

Toimitusjohtaja Kirsi Rahikainen-Kiviranta ja varatoimitusjohtaja sekä Vaarojen Veden suurin omistaja Hannu Kiviranta uskovat LVI-alalla töitä riittävän, sillä putkistojen korjausvelka on Suomessa yhä suuri.

Mari Tikkunen SOTKAMO-LEHTI

Omakotitaloasiakkaisiin panostetaan nyt entistä enemmän

Omakotitalopuolen asiakkaita palvellaan myös lähikaupungeissa kuten Kuopiossa, Oulussa ja Joensuussa.

– Omakotitalojen putkistoremontteja on helppo toteuttaa Kainuun ulkopuolellakin. Huoltopäivystys ja linjasaneeraukset eli kerrostalojen ja rivitalojen putkistoremontit tehdään pelkästään Kainuussa, marraskuun alussa Vaarojen Veden toimitusjohtajana aloittanut Kirsi Rahikainen-Kiviranta sanoo.

PARISKUNTA aloitti työnsä LVI-Palvelu Korhosella samoihin aikoihin noin puolitoista vuotta sitten. Kiviranta tuli yhtiön osakkaaksi kasvattaakseen sen palvelutasoa omakotitaloasiakkaille, mutta teki lisäksi myös hallinnon töitä.

Rahikainen-Kiviranta teki yhtiössä enimmäkseen hallinnon töitä ja laskutusta.

– Hallinnon hommat veivät molemmilta aikaa myyntityöltä. Nyt minä keskityn täysin hallinnollisiin hommiin ja Hannu pääsee keskittymään myyntityöhön. Tämä oli yksi syy ositukseen, uusi toimitusjohtaja toteaa.

Kiviranta tekee Vaarojen Vedessä myyntityötä yhdessä Jari Piiraisen kanssa, joka keskittyy teollisuusasiakkaisiin Kivirannan hoitaessa omakotitalopuolen.

Usein ihmiset ajattelevat, että vakuutus kyllä korvaa, mutta ei sekään korvaa vahinkoja täysimääräisenä, jos putkistojen kunnostus on laiminlyöty

Töitä riittää ja palaute on hyvää

KOLME VUOTTA toimineen Vaarojen Veden irtaantuminen LVI-Palvelu Korhosesta tapahtui hyvässä hengessä.

Syyt olivat Kivirannan mukaan taloudelliset.

– Yrityksen taloudellinen tilanne oli haastava. Mietimme vaihtoehtoja helmikuusta lähtien. Silloin vielä oli tarkoitus fuusioida firmat. Kesällä teimme lisää laskelmia, ja totesimme, että on tehokkampaa edetä kahdella pienemmällä yrityksellä. Kyseessä oli ystävällinen avioero. Jaoimme esimerkiksi työntekijät puoliksi. Tarkoitus on vielä järjestää yhteiset pikkujoulutkin.

Töitä Vaarojen Vedellä riittää, sillä putkistojen korjausvelka on yhä suuri. Huoltopäivystykseen tulee keskimäärin viisi vuotovahinkoa päivittäin.

– Esimerkiksi kuivatukset ovat isoja remontteja. Usein ihmiset ajattelevat, että vakuutus kyllä korvaa, mutta ei sekään korvaa vahinkoja täysimääräisenä, jos putkistojen kunnostus on laiminlyöty, Rahikainen-Kiviranta toteaa.

Myös uudemmissa putkistoissa riittää jo töitä, sillä muoviputketkaan eivät kestä ikuisesti.

– Nyt Suomessa korjataan 80-90 -luvun taloja ja 2000-luvun alkupuolen taloja, joiden muoviputket ovat tulleet vaihtokuntoon.

Vaarojen Vesi myös palvelee asiakkaitaan energian säästämisessä.

Yritys on saanut hyvää palautetta maksuttomista kartoituskäynneistä, joissa tarkastellaan putkiston lisäksi kodin energian kulutusta.

– Esimerkiksi sähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa puhutaan merkittävistä säästöistä kun siirrytään energiatehokkaisiin lämmitysratkaisuihin. Näissä kohteissa myös ilmalämpöpumpuilla riittää kysyntää.

Takaisin blogiin
Ota yhteyttä!
Pikayhteydenottopyyntö