Skip to main content

Käyttövesiremontti omakotitaloon

Vaarojen Vesi Oy, Sotkamo-Kajaani

Käyttövesiremontit ammattitaidolla

Käyttövesiremontit omakotitalokohteisiin saat kokonaisurakointina suunnittelusta toteutukseen. Teemme omakotitalojen käyttövesiremontteja Kainuun lisäksi Uudellamaalla.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – Maksuttomalla kartoituskäynnillä saat arvion talosi putkiston kunnosta. Putkiston arvio tehdään silmämääräisesti tai kameraa apuna käyttäen. Arvio on suuntaa antava ja paljastaa näkyvissä olevat haitat tai viat.

Tarkastuksessa käymme läpi talon käyttövesiputkiston, lämmitysverkoston, lämmitysjärjestelmän ja muut tärkeimmät ongelmakohteet. Saat tietoa eri lämmitystavoista ja listaamme talon vesivahinkoihin vaikuttavat tekijät.

Tarkastuksen päätteeksi teemme hyvin dokumentoidun selvityksen, josta ilmenee läpikäydyt asiat.

Käyttövesiputkiston kunto

Kuparisten ja muiden metalliputkistojen turvallinen tekninen käyttöikä on 25 vuotta. Putkiston kulumiseen on monia syitä esim. käytetty materiaali, kuormittavuus ja jopa kuntasi käyttämän veden laatu. Nykyään putkiremonteissa käytetyin materiaali on komposiittiputki, joka kestää käytössä jopa 50 vuotta.

Omakotitaloissa yleensä vesiputket ovat sisällä rakenteissa, joten niiden kuntoa ja mahdollisia vuotokohtia on vaikea havaita ja seurata. Yleisimmät putken rikkoutumissyyt ovat pistevuoto, eroosiokorroosio, mekaaninen rikkoontuminen tai liitosten pettäminen. Rakenteisiin valuva tai tihkuva vesi vaurioittaa vakavasti talon rakenteita.

Suurin osa vakuutusyhtiöistä alentaa omakotitalon vakuutusmaksuja, kun siihen on tehty putkiremontti. Mitä vanhempi putkisto on, sitä vähemmän vakuutusyhtiöt korvaavat putkistosta sattuneita vesivahinkoja. Riskien välttämiseksi putkiremontti kannattaa toteuttaa hyvissä ajoin! Ennakoiva putkiremontti vie myös vain murto-osan vesivahingon korjaamiseen vaativasta ajasta ja kustannuksetkin ovat vastaavasti pienemmät.

Putkiremontin vaiheet

1

Suunnittelu

Putkistoreitityksen suunnittelu
2

Tarkistus

Vesikalusteiden tarkastus
3

Aikataulutus

Remonttiajan ja –aikataulun sopiminen
4

Hinnoittelu

Kiinteä hinta ja rahoituksen hakeminen
5

Läivientireiät

Läpivientireikien tekeminen
6

Putkiston uusiminen

Putkiston uusiminen komposiittiputkella
7

Vesikalusteiden uusiminen

Vesikalusteiden uusiminen tarvittaessa kotimaisilla Oraksen tai Idon tuotteilla
8

Testaus

Koeponnistus ja virallinen pöytäkirja
9

Hyväksyntä ja laskutus

Työn hyväksyminen ja laskutus
10

Järjestelmätodistus ja takuu

Virallinen järjestelmätodistus ja takuu
Kiinnostuitko? Pyydä tarjous
Ota yhteyttä!
Pikayhteydenottopyyntö